28 april 2019
09:00

Bäckseda IF

Referat: Norrstrands IF - Bäckseda IF

Skön start på den andra cupdagen när 07:orna besegrade Norrstrand med 2-1 i en jämn och spännande tillställning. Vi började piggt och kändes taggade trots en natt på luftmadrasser. Ganska tidigt tog vi ledningen med 1-0 på en fint slagen frispark. Sen vaknade Norrstrand till och spelade runt bollen fint inom laget, men hade svårt att ta sig igenom vårt kompakta försvar för att kunna skapa några riktigt farliga chanser. Mot slutet av första halvlek hjälpte vi dem istället genom att nicka in en hörna i vårt eget mål. Stenhårt och otagbart för Felix i vårt mål. Men Bäckseda kämpade på i andra halvlek och gjorde sitt bästa för att få in ett mål till framåt. Avgörandet kom med några minuter kvar då BIF kunde trycka in en boll på ett skott från straffområdeslinjen. Vild glädje utbröt bland de svartklädda och sen följde några spännande avslutningsminuter då Norrstrand gjorde sitt bästa för att kvittera. Men långbollarna och skotten flög iväg i medvinden och till Bäcksedas glädje blåste domaren till sist av matchen. Riktigt kul kämpaseger.